Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 10 mei 2017 om 16:16
Regio Zwolle Volleybal heeft zich versterkt met de Canadese Kim Robitaille. De 25-jarige spelverdeelster komt over van Université de Sherbrooke, waar zij de afgelopen drie jaar in het eerste team speelde. “Ik ben heel blij met de komst van Kim. Ze is een goede, gedreven spelverdeelster”, stelt coach Wilfried Groothuis.
Gepubliceerd op vrijdag 28 april 2017 om 12:16
Manon Zeeboer speelt ook aankomend seizoen in het shirt van Regio Zwolle Volleybal. De 22-jarige diagonaal kwam in 2016 over van Taurus uit Houten en bemachtigde binnen de kortste keren een vast plekje in het Zwolse eredivisieteam. Zeeboer voelt zich thuis in Zwolle en heeft daarom besloten om nog een seizoen te blijven. “Ik heb het hier erg naar mijn zin”, reageert Manon Zeeboer.
Gepubliceerd op donderdag 13 april 2017 om 15:27
Regio Zwolle Volleybal heeft haar eerste versterking voor het komende seizoen binnen. Na het contracteren van coach Wilfried Groothuis is libero Rosita Blomenkamp de eerste nieuwkomer in de selectie van de Zwolse eredivisionist. Verder is de club er in geslaagd om Iris Reinders, Kelly van de Haar en Maureen van der Woude langer aan zich te binden. De drie dames beginnen na de zomer aan hun tweede seizoen in de eredivisie.
Gepubliceerd op zaterdag 25 maart 2017 om 19:43

Regio Zwolle Volleybal was al zeker van lijfsbehoud, maar het wilde maar wat graag ook de laatste wedstrijd winnen. Vanzelf ging dat allerminst, want ook Peelpush vocht nog voor wat het waard was. De eerste set ging met 26-24 naar Zwolse zijde, waarna ook de tweede set werd gewonnen: 25-22. Vervolgens kwam Peelpush helemaal terug in de wedstrijd. De derde set leverde een 23-25 eindstand op, terwijl de vierde set met 20-25 voor Peelpush was. Toch haalde Regio Zwolle de overwinning binnen. De vijfde en beslissende set werd met 15-11 gewonnen, zodat het seizoen met een zege werd afgesloten.

Gepubliceerd op woensdag 22 maart 2017 om 09:45
Regio Zwolle Volleybal heeft Wilfried Groothuis gecontracteerd als coach voor de komende twee jaar. De 45-jarige volleybalcoach wordt daarmee de opvolger van Redbad Strikwerda, die de Zwolse club aan het einde van het seizoen verlaat. “Ik ben zeer enthousiast over mijn nieuwe uitdaging bij Regio Zwolle”, zegt Groothuis, die momenteel nog fungeert als assistent-trainer bij titelfavoriet Sliedrecht Sport.
Gepubliceerd op zondag 19 maart 2017 om 20:09
Regio Zwolle Volleybal heeft het voor elkaar: lijfsbehoud in de eredivisie. Op bezoek bij Oskam Taurus had de Zwolse formatie genoeg aan een punt, maar dat werden er op overduidelijke wijze ‘gewoon’ drie. Het eindigde in 0-3 (15-25, 23-25 en 20-25). “We waren vanaf het begin beter en hebben het wederom goed gedaan. We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest”, vindt trainer Redbad Strikwerda.
Gepubliceerd op zondag 12 maart 2017 om 18:09
Regio Zwolle Volleybal heeft zichzelf zondagmiddag een prima dienst bewezen door in de degradatiepoule te winnen van Peelpush. De Zwolse dames leverden een keurige wedstrijd af en keerden met een 0-3 zege huiswaarts. Daardoor heeft de ploeg nog één punt nodig om zich definitief veilig te spelen. “Vanaf het begin waren we de betere ploeg. Het zat zeer degelijk in elkaar”, zegt trainer Redbad Strikwerda.
Gepubliceerd op donderdag 2 maart 2017 om 22:49
Regio Zwolle Volleybal is donderdagavond met een overwinning begonnen aan de degradatiepoule. De Zwolse formatie leek tegen Taurus af te stevenen op de volle buit, maar uiteindelijk bleef het bij twee punten: 3-2 (28-26, 25-23, 18-25, 12-25 en 15-10). “We wilden vandaag zoveel mogelijk punten pakken en uiteindelijk zijn dat er twee geworden”, stelt coach Redbad Strikwerda na afloop.
Gepubliceerd op donderdag 2 maart 2017 om 22:30
Redbad Strikwerda vertrekt aan het einde van het seizoen bij Regio Zwolle Volleybal. De 52-jarige coach, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Zwolse volleybaldames, heeft besloten om zijn contract bij de eredivisionist niet te verlengen. “Na vijf mooie jaren verbonden te zijn geweest aan het topvolleybal in Zwolle ga ik een andere omgeving zoeken”, stelt Strikwerda.