Vijf nieuwe speelsters, vier blijvers

De contouren van het nieuwe Regio Zwolle Volleybal worden snel zichtbaar. De Zwolse eredivisionist heeft negen speelsters vastgelegd voor het aanstaande seizoen. Vier oude bekenden en drie echte nieuwelingen, twee speelsters komen terug naar hun oude club.

Regio Zwolle Volleybal gaat verder met Siska Hoekstra, Bjorna Gras en Marly Bak (allen passer-lopers) en libero Kim de Wild. Iris Reinders, diagonaalspeelster, keert na een afwezigheid van twee seizoenen terug, ze speelde dit seizoen bij VC Sneek. Ook Marianne het Lam-Scholten heeft een verleden in Zwolle, de midspeelster komt terug van Eurosped uit Vroomshoop.
Compleet nieuw zijn drie jeugdinternationals: spelverdeelster Sanne Konijnenberg (Alterno), diagonaal Susan Schut (Dynamo) en libero Pippa Molenaar (Olhaco). Molenaar is ook inzetbaar in VC Zwolle 2, dat in de eerste divisie zal uitkomen. De nieuwe coach Eric Meijer kent de talenten goed, hij was afgelopen seizoen assistent-bondscoach van de nationale jeugdselecties.
Libero Kim de Wild is enthousiast over de nieuwe plannen van Regio Zwolle Volleybal, dat zicht richt op talentontwikkeling en een betere band met de breedtesport. ,,Ik heb het al een paar jaar naar mijn zin in Zwolle, ik kan niet wachten tot we weer mogen beginnen.’’

Buiten het veld
Aan de zijlijn heeft Regio Zwolle Volleybal een deels nieuw bestuur geformeerd. Opvallend is de terugkeer van Edwin van den Broeke. De voormalige manager van Landstede Volleybal neemt de technische zaken voor zijn rekening, Van den Broeke was afgelopen seizoen korte tijd werkzaam bij de mannen van Dynamo. Arjan Jansen is de voorzitter van Regio Zwolle Volleybal, met naast zich Roel Reinders (penningmeester), Gerard van Vliet (talentontwikkeling) en Els Evenboer (communicatie).
Regio Zwolle voert overleg met de Nevobo om te bekijken hoe het niveau van de eredivisie verbeterd kan worden. Een van de opties daarbij is een verkleining van de eredivisie.

09-0-2020
Foto © Pedro Sluiter